Cod deontologic

SC Proton Production SRL deține licența pentru Ploiești TV,  post de televiziune privat cu acoperire locală.

Programele Ploiești TV, buletine de știri și emisiuni, urmăresc să reflecte adevărul și să trateze telespectatorii cu respect.

Drept urmare, imparțialitatea și acuratețea devin primele noastre obiective.

 

IMPARȚIALITATEA

Toate programele noastre își propun să reflecte diversitatea culturală și religioasă și au ca scop informarea, educarea și divertismentul, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Postul nostru de televiziune e liber să ia în discuție orice temă de interes public și să o abordeze din mai multe puncte de vedere.

Temele controversate impun o abordare echilibrată și corectă, indiferent de tipul programului în care ele apar.

Realizatorii de programe ori colaboratorii  Ploiești TV pot alege să-și exprime părerile, dar ele trebuie susținute cu dovezi și să fie evidențiate ca atare.

 

ACURATEȚEA

Toate programele Ploiești TV se bazează pe corectitudine, transparență și onestitate. Așteptările realizatorilor, ale colaboratorilor și ale publicului sunt importante în egală măsură. Invitații vor fi tratați nediscriminatoriu, corect și cu respect. Se va asigura o separare clară a opiniilor de  fapte.

Natura și durata programelor pentru care se solicită achitarea unor contribuții vor fi clare, însoțite întotdeauna de documente conform legilor in vigoare.

Realizatorii Ploiești TV  nu vor folosi și nu vor permite invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență. Orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, precum și punerea acestora în situații ridicole sunt interzise.

Toate programele Ploiești TV respecta diversitatea și evită stereotipurile la adresa grupurilor sociale. Respectă, de asemenea, dreptul la viața privată și normele conviețuirii civilizate. Telespectatorii trebuie să știe că temele abordate sunt alese strict din rațiuni editoriale, și nu în urma unor presiuni.

Oricine are dreptul să respingă participarea la o emisiune, caz în care, producătorul și prezentatorul emisiunii sunt obligați să informeze telespectatorii în legătură cu opiniile persoanei contactate asupra temei aflate în dezbatere. În situația în care persoana respectivă refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată, realizatorul emisiunii va preciza acest fapt.