Ministerul Educației, surprins de dispariția a sute de elevi înscriși la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a prezentat cifre diferite cu privire la participarea la Evaluarea Națională 2022, înaintea primei probe și după desfășurarea acesteia. Din calculele bazate pe cifrele furnizate de minister reiese că 261 de elevi au dispărut peste noapte din rândul celor declarați înscriși pentru susținerea examenului.

Ministerul Educației, surprins de dispariția a sute de elevi înscriși la Evaluarea Națională

Astfel, luni, 13 iunie, Ministerul Educației anunța într-un comunicat de presă că 155.820 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru susținerea Evaluării Naționale 2022, desfășurată în perioada 14-30 iunie, “conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene”.

O zi mai târziu, marți, 14 iunie, după prima probă scrisă din cadrul EN 2022 – Limba și literatura română, ministerul anunța tot prin comunicat de presă că au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși și că au absentat 6.668 de absolvenți. 

Totalul elevilor prezenți și absenți la proba de marți este de 155.559, număr cu 261 mai mic decât numărul elevilor înscriși, declarat luni de minister. Este echivalentul a 10 clase cu câte 26 de elevi.

 

Citește toate informațiile AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Toader caută soluții pentru plafonarea temporară a prețurilol carburanților /VIDEO

Astăzi, polițiștii au pus în executare 4 mandate de percheziție /VIDEO