Tabletele ar putea fi folosite la ordinea zilei în școli. Anunț de ultimă oră!

Ministerul Educației și-a dat seama că tabletele ar putea fi folosite și pentru orele față în față, nu doar pentru învățământul online – proiect de ordonanță de urgență.

Tabletele ar putea fi folosite la ordinea zilei în școli. Anunț de ultimă oră!

Conform notei de fundamentare, în anul școlar 2020-2021 au fost depuse proiecte pentru achiziționarea de tablete/laptopuri pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online.

Starea de alertă pe teritoriul României nu a mai fost prelungită, iar activitățile didactice se desfășoară cu prezență fizică. Din 9 martie, „proiectele aflate în implementare nu mai corespund scopului stabilit prin O.U.G. nr. 144/2020, fapt care conduce la necesitatea modificării cadrului legislativ și implicit a contractelor de finanțare aflate în derulare astfel încât aceste echipamente să poată fi justificate și pentru activitățile didactice ce se desfășoară cu prezență fizică la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/ instituțiilor de învătământ superior de stat.”

„Sunt necesare modificările legislative propuse prin prezenta, pentru a se putea utiliza echipamente IT mobile de tip tabletă/laptop pentru uz şcolar achiziționate prin programul anterior menționat și în desfășurarea activităților didactice cu prezență fizică la nivelul unităților de învatământ preuniversitar respectiv la nivelul instituțiilor de învățământ superior de stat.”, prevede nota de fundamentare.

În justificare apare că neadoptarea acestor măsuri în regim de urgență ar conduce blocarea unor fonduri și la o execuție bugetară deficitară la nivelul Programului Operațional Competitivitate și la pierderea unor sume considerabile din fondurile europene alocate României.

 

Vezi întreaga știre AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Educației, surprins de dispariția a sute de elevi înscriși la Evaluarea Națională

Bogdan Toader caută soluții pentru plafonarea temporară a prețurilol carburanților /VIDEO