Din ce în ce mai mulți șoferi sunt prinşi conducând sub drogurilor

Lucian Bode: Consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool. Răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul pe măsură.

Din ce în ce mai mulți șoferi sunt prinşi conducând sub drogurilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că tot mai mulţi şoferi sunt prinşi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor interzise, iar „consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”, relatează Agerpres.

„Suntem cu toţii martori la exacerbarea unui fenomen – consumul de substanţe interzise. Este o realitate dură. De aceea, răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul pe măsură. Măsurile de prevenire şi combatere pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le pun în practică încep să dea rezultate. Bilanţurile noastre în urma acţiunilor structurilor MAI ne-au arătat că avem de-a face cu tot mai muţi şoferi care conduc sub influenţa acestor substanţe. În ultimul weekend, (…) noi am avut în teren peste 4.800 de angajaţi ai structurilor MAI, zilnic, unde am desfăşurat peste 1.400 de acţiuni. În urma controalelor efectuate, au fost reţinute 112 permise de conducere ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute la legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. În doar trei nopţi, în judeţul Constanţa, 17, 18, 19 iunie, am verificat în trafic 3.300 de conducători auto, au fost testaţi (…) şi am constatat 34 de infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului”, a declarat Lucian Bode la „Forumul Siguranţei Rutiere”, eveniment organizat de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în parteneriat cu Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

 

Citește toate informațiile despre această știre AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Tabletele ar putea fi folosite la ordinea zilei în școli. Anunț de ultimă oră!

Ministerul Educației, surprins de dispariția a sute de elevi înscriși la Evaluarea Națională