Elena Udrea se întoarce în țară? Ce anunță Ministrul de Interne

Elena Udrea va fi adusă în țară săptămâna aceasta, dat fiind faptul că procedurile trebuie finalizate în cel mult 10 zile de la data deciziei de extrădare, a declarat, miercuri, ministrul de Interne Lucian Bode.

Elena Udrea se întoarce în țară? Ce anunță Ministrul de Interne

Lucian Bode a declarat că statul bulgar a făcut o solicitare pentru proceduri de extrădare în cazul Elenei Udrea, până în 20 iunie.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a spus Bode.

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, în 10 iunie, extrădarea Elenei Udrea, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Elena Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti - Târgşorul Nou, susține Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Condiţiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune președintele FSANP.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Ne așteaptă o noua pandemie? Ce spune Alexandru Rafila

Din ce în ce mai mulți șoferi sunt prinşi conducând sub drogurilor

Sursa stiripesurse.ro