Protest al angajaților din sistemul de asistență socială /FOTO

Membrii Federaţiei Sanitas din România au ieșit în stradă, miercuri, în cadrul un miting de protest la care şi-au anunţat participarea peste 10.000 de angajaţi din sistemul public de sănătate şi în cel de asistenţă socială.

Protest al angajaților din sistemul de asistență socială /FOTO

Conform unui comunicat al Sanitas, revendicările sindicaliştilor sunt:

  • aplicarea corectă şi în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaţilor din Sănătate şi din Asistenţă socială: creşterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor şi plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
  • asigurarea finanţării voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat, pentru angajaţii din Sănătate; eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensaţiilor, primelor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială;
  • rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorităţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în ceea ce priveşte buna guvernanţă în sectorul public, cel puţin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.

Mitingul a început la 10:00, în Piaţa George Enescu. La ora 11:00, sindicaliştii au plecat spre Piaţa Victoriei, unde vor protesta în faţa Guvernului până la ora 13:00.

 

Află toate informațiile AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Elena Udrea se întoarce în țară? Ce anunță Ministrul de Interne

Ne așteaptă o noua pandemie? Ce spune Alexandru Rafila