Cine sunt românii care vor primii bani în plus?

Este anunțul zilei pentru acești români, ale căror venituri vor crește, având în vedere decizia coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR. Cine sunt românii care vor primii bani în plus?

Cine sunt românii care vor primii bani în plus?

Deputatul USR, Claudiu Năsui atrage atenția, într-o postare pe contul său de socializare, de noile taxe pe care coaliția de guvernare le pregătesc pentru români, în contextul creșterii „din pix” a salariilor tuturor bugetarilor.

Astfel, fostul ministru al Economiei spune că „indiferent cui s-ar aplica (n.r. noua taxă), va produce efecte dezastruoase în economie”. Ca soluții alternative, Claudiu Năsui dă ca exemplu reducerea cheltuielilor, scăderea TVA sau impozitarea muncii și salariului minim pe economie.

„Este criză și românii o simt deja pe pielea lor de luni bune. Prețurile efectiv au explodat.

PSD-PNL zice public că statul strânge cureaua, dar de fapt crește din pix salariile tuturor bugetarilor, începând cu demnitarii, adică primarii, parlamentarii, prefecții. Pe lângă asta, unii bugetari vor primi un spor de 15% pentru „complexitatea muncii”, alții un spor de 50% pentru lucrul cu fonduri europene, și cu toții vor primi 25% din diferența față de maximum din grilă.

Și cine credeți că plătește pentru toate acestea? Românii. Prin taxe noi. Acum nu-i mai zice taxă de lăcomie, de solidaritate, sau pe lux, ci pe capital. Fără să-și dea seama că orice nouă taxă, indiferent cui s-ar aplica, va produce efecte dezastruoase în economie.

Ar putea să reducă cheltuielile aberante. Ar putea să scadă TVA-ul. Ar putea să reducă impozitarea muncii, prin Zero Taxe pe Salariul Minim. Cu toate acestea, nu o fac și pun pe seama românilor nota de plată”, a declarat Claudiu Năsui în postarea de pe contul său de socializare.

 

Vezi toate informațiile AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Protest al angajaților din sistemul de asistență socială /FOTO

Elena Udrea se întoarce în țară? Ce anunță Ministrul de Interne