Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au disciplinat șoferii pe DN1

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat o acțiune pe Drumul Național 1, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe acest drum național, pentru verificarea legalității desfășurării transportului rutier public de marfă și persoane, avându-se totodată în vedere și abaterile săvârşirite de pietoni.

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au disciplinat șoferii pe DN1

În acest context, au fost controlate peste 180 de autovehicule. Au fost efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest și 10 testări cu aparatul DrugTest.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale. 40 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru nerespectarea prevederilor privind portul centurii de siguranță, respectiv 1 pentru defecțiuni tehnice.

Din totalul sancțiunilor, 10 au fost aplicate conducătorilor auto care desfășoară transport public de marfă și persoane.

Au fost reținute 5 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 25.500 de lei.

”Acțiunile în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere sunt desfășurate zilnic de polișitii rutieri prahoveni, în zonele predispuse accidentelor rutiere și nu numai, în vederea identificării persoanelor care comit abateri la regimul rutier, fie că vorbim de contravenții sau de infracțiuni contra siguranței traficului”, avertizează reprezentanții IJP Prahova.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Polițiștii orașului Boldești-Scăeni au pus în executare 4 mandate /VIDEO

Certificatul COVID-19 ar putea fi prelungit cu un an