Specialiștii doresc să autorizeze vaccinurile COVID-19 pentru copiii de 6 luni

Consilierii Administrației americane pentru alimente și medicamente au recomandat în unanimitate agenției să autorizeze vaccinurile COVID-19 de la Moderna și Pfizer pentru copiii americani mai mici de 5 ani, relatează Reuters..

Specialiștii doresc să autorizeze vaccinurile COVID-19 pentru copiii de 6 luni

Recomandarea de miercuri a comitetului este un pas important pentru imunizarea copiilor cu vârsta sub 5 ani și cu vârsta mai mare de 6 luni, care nu au fost încă eligibili pentru vaccinuri, informează Mediafax.

Este posibil ca FDA să autorizeze vaccinurile în curând. Guvernul american plănuiește ca la 21 iunie să înceapă campania de vaccinare a copiilor sub 5 ani, în cazul în care vaccinurile vor primi autorizația FDA, a declarat săptămâna trecută Ashish Jha, coordonatorul vaccinării COVID-19 de la Casa Albă.

COVID-19 este o boală, în general, mai blândă la copii decât la adulți, dar oficialii FDA au declarat în fața grupului de experți că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA până în prezent la copii mici - aproximativ 442 de persoane cu vârsta sub 5 ani - „se compară teribil” cu cele 78 de decese raportate în timpul pandemiei de gripă porcină din 2019-2010.

„Cred că trebuie să fim atenți să nu devenim insensibili la numărul de decese pediatrice din cauza numărului copleșitor de decese anterioare”, a declarat oficialul FDA, Peter Marks, în fața grupului de experți.

Odată ce FDA va autoriza vaccinurile pentru grupa de vârstă - între 6 luni și 4 ani pentru Pfizer/BioNTech și între 6 luni și 5 ani pentru Moderna - Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) vor face recomandările privind utilizarea vaccinurilor la copiii mici. Un comitet format din consilieri externi ai CDC urmează să se reunească vineri și sâmbătă.

În timp ce mulți părinți americani sunt dornici să își vaccineze copiii, nu este clar cât de puternică va fi cererea pentru aceste vaccinuri. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în octombrie, dar doar aproximativ 29% din acest grup este complet vaccinat.

 

 

Vezi toate informațiile AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Premierul Nicolae Ciucă cere intervenția Ministerului Mediului

O statuetă din Epoca Eneolitică descoperită în Urlați /FOTO