Vremea extrema pune în dificultate șoferii din România

Deși din punct de vedere calendaristic primăvară începe în martie, în practică vremea devine frumoasă de abia pe parcurs.

Vremea extrema pune în dificultate șoferii din România

Totodată, este momentul în care orice șofer se întreabă ce tipuri de cauciucuri să utilizeze și mai ales când. Se conturează întrebări precum: ,, ce tipuri de cauciucuri ar trebui să folosesc?” sau ,,de ce este recomandat să îmi schimb cauciucurile de iarnă cu cele de vara?”, ,,există un cadru legal care să oblige șoferii să schimbe cauciucurile?”. 

Pe piață de profil, există trei tipuri de anvelope din care pot alege șoferii și anume, cele de iarnă, de vara și all – season (pentru toate sezoanele). Factorul cel mai important factor care definește alegerea anvelopelor potrivite este climă și, mai ales condițiile de mediu în care sunt folosite. Alegerea anvelopelor potrivite poate să influențeze în mod direct performanță autovehiculului. Alți factori decidenți importanți pentru selectarea anvelopelor potrivite sunt stilul de condus personal.

Utilizarea anvelopelor potrivite poate să facă diferența mai ales pe șosea iar specialiștii de la anvelope.ro, subliniază această importantă afirmând că: „Cauciucul pe care îl alegeți va afecta accelerația, frânarea și performanța la viraje ale mașinii dvs., așa că trebuie să alegeți cu înțelepciune. Nu are rost să mărești puterea mașinii tale, să îmbunătățești configurația suspensiei sau să întărești frânele dacă toată această muncă va fi subminată de anvelopele pe care le-ai montat. Fiind singură parte a mașinii în contact cu drumul, anvelopele dvs. au un impact direct asupra tuturor domeniilor de performanță, așa că trebuie să le acordați o atenție serioasă.”

 

Citește toate informațiile AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Specialiștii doresc să autorizeze vaccinurile COVID-19 pentru copiii de 6 luni

Premierul Nicolae Ciucă cere intervenția Ministerului Mediului