Ce s-a întâmplat cu mama gemenilor morţi după un an de la tragedie

Judecătorii din Ploieşti au dispus obligarea la tratament provizoriu în cazul Andreei Vizu, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul zece.

Ce s-a întâmplat cu mama gemenilor morţi  după un an de la tragedie

Instanţa a luat această decizie, joi 16 iunie 2022, la aproape un an de la tragedie deşi femeia a fost pusă sub acuzare încă din august 2021.

Măsura de obligare la tratament a fost luată în cadrul dosarului penal în care Andreea Vizu este acuzată de ucidere din culpă. Cauza se află în faza de judecată pe fond la Judecătoria Ploieşti şi are primul termen în data de 7 iulie 2022.

Cât timp mama gemenilor se află sub puterea deciziei de obligare la tratament, ea trebuie să se prezinte la un spital, fără a se interna însă, dar să urmeze indicaţiile unui medici specialist. 

Spitalul va ţine legătura în permanenţă cu instanţa şi va comunica ”dacă persoana obligată la tratament s-a prezentat pentru a urma tratamentul; b) dacă persoana obligată la tratament se sustrage de la efectuarea tratamentului după prezentare; c) dacă, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate a persoanei faţă de care s-a luat măsura obligării la tratament medical, este necesară internarea medicală; d) dacă, datorită ameliorării, stării de sănătate a persoanei faţă de care s-a luat măsura de siguranţă a obligării la tratament medical, efectuarea tratamentului medical nu se mai impune”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

În cazul în care femeia va întrerupe tratamentul ”cu rea credinţă”, instanţa poate dispune internarea provizorie.

Vizu a fost decăzută din drepturile părinteşti în cazul celui de-al treilea copil al său, un băiat în vârstă de 6 ani tot printr-o sentinţă a Judecătoriei Ploieşti la cerera Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Prahova. Decizia a fost luată în luna februarie a acestui an. Băiatul a rămas în grija tatălui biologic.

Cei doi gemeni, un băiat şi o fetiţă în vârstă de nici doi ani, au murit în data de 11 august 2021 după ce au căzut de la etajul zece al blocului în care locuiau împreună cu mama lor şi fratele mai mare. În momentul tragediei, femeia se afla într-o altă cameră şi era în live pe o reţea de socializare.

A aflat despre tragedie atunci când a fost căutată de un echipaj de jandarmi care i-a dat cumplita veste. Ea a fost internată o perioadă la un spital de psihiatrie, dar a cerut externarea pentru a putea participa la înmormântarea copiilor.

Sursa adevarul.ro

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Ce a pățit un bărbat dupa ce a fost găsit vinovat pentru ultraj

George Simion nu a ajuns la ședința comună a parlamentelor României și Republicii Moldova