Vezi ce condiții trebuie să respecte fermierii cu plantații de struguri pentru a primi sprijin financiar

Ministerul Agriculturii a anunțat că a fost aprobat programul de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022. Fermierii pot obține 1200 euro/ha dacă dețin o suprafață cultivată de minimum 0,1 hectare și fac dovada unei producții de minim 6.000 kg/ha struguri de masă.

Vezi ce condiții trebuie să respecte fermierii cu plantații de struguri pentru a primi sprijin financiar

Ministerul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a precizat că, pentru anul 2022, pentru prima dată există buget de 15 milioane de lei destinată cultivatorilor de struguri de masă.

„Venim în sprijinirea fermierilor noștri pentru a-i impulsiona să realizeze producții care să asigure cât mai mult accesul românilor la strugurii obținuți pe plan local. Această măsură va fi corelată cu programele de investiții din Planul Național Strategic, unde am direcționat sume pentru cei care produc, dar și pentru depozitarea producției”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Condiții pentru accesarea fondurilor

Pentru a accesa ajutorul de minimis, cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative de eligibilitate, astfel:

 
 
  • să dețină o suprafață cultivată cu struguri de masă de minimum 0,1 ha – maximum 10 ha inclusiv;
  • să obțină o producție de minim 6.000 kg/ha struguri de masă;
  • să fie înregistrati în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu strugurii de masă în anul 2022, la specificația vii nobile pe rod, pentru struguri de masa
  • să facă dovada producției realizate prin documente justificative (bon fiscal/factură/filă/file din carnetul de comercializare).

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 1200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața deținută. Valorificarea producției se face până la data de 29 noiembrie inclusiv, a anului de cerere.

 

Citește toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Săptămâna viitoare un val puternic de caniculă ajunge în România

Protestele continuă în benzinăriile din România !