Sâmbătă noaptea, polițiștii rutieri prahoveni au reținut doi șoferi drogați

Polițiștii rutieri prahoveni s-au aflat din nou pe drumurile publice din județ, sâmbătă seară. Aceștia au identificat doi șoferi care conduceau sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. Cu o seară înainte, alți doi tineri au fost găsiți la volan sub influența drogurilor, pe raza stațiunii Azuga.

Sâmbătă noaptea, polițiștii rutieri prahoveni au reținut doi șoferi drogați

În zonele de desfășurare a celor două festivaluri din județul Prahova, respectiv în Azuga și în Teișani, polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive împreună cu specialiștii din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ploiești.

Pe lângă măsurile specifice de menținere a ordinii și siguranței publice, în vederea desfășurării în bune condiții a acestor eveniment, au fost efectuate acțiuni în scopul creșterii gradului de conștientizare, cu precădere a tinerilor, cu privire la riscurile și consecințele asociate traficului și consumului de droguri.

Sâmbătă, în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Azuga, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Iași.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 23:00 poliţiştii din cadrul Stațiunii Azuga, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Valea Azugii din stațiune au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de o femeie în vârstă de 33 de ani, domiciliată în municipiul Brașov.

Având în vedere comportamentul conducătoarei auto, aceasta a fost supusă testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Având în vedere faptul că tânărul manifesta un comportament ciudat, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Citește toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Informații și calendar pentru examenele de Bacalaureat 2022

Vezi ce condiții trebuie să respecte fermierii cu plantații de struguri pentru a primi sprijin financiar