Trei tineri amendați dupa ce au fost prinși că desenau graffiti în centrul Ploieștiului

Polițiștii locali din Ploiești au fost sesizați, miercuri, prin Dispeceratul instituției să se deplaseze pe strada Mărășești, în spatele fostului cinematograf ”Patria”, în zona parcului, unde un grup de tineri desenează cu graffiti pe aleea parcului și pe pereții unei clădiri. Trei minori au fost conduși la Secția 1 de Poliție Ploiești.

Trei tineri amendați dupa ce au fost prinși că desenau graffiti în centrul Ploieștiului

Echipajul auto care efectua serviciul de patrulare pe axa nord-sud a municipiului s-a deplasat la fața locului și a depistat trei minori, cu vârste de 14 ani, respectiv 15 ani, care aveau asupra lor un număr de 11 bucăți de spray cu vopsea de diverse culori.

Cei trei minori au fost conduși la Secția 1 de Poliție pentru legitimare și identificare, fiind sancționați pentru scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, cu amendă în valoare de 50 lei fiecare, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, (republicată)”, a anunțat Poliția Locală Ploiești, care a precizat că ploieștenii pot semna anumite fapte care contravin legii la două numere de telefon.

Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni. Vă stăm permanent la dispoziție prin Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954 și 0244/513255, precum și prin intermediul adresei de e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, a menționat Poliția Locală Ploiești.

Reamintim faptul că fenomenul graffiti, care a luat amploare inclusiv în România, este interzis, persoanele surprinse că desenează pe clădiri situate pe domeniul public și privat fiind pasibile de amenzi, dacă nu pot face dovada că au o autorizație eliberată de administrațiile locale sau nu dețin un contract încheiat cu proprietarii clădirilor.

Mai mult, un proiect legislativ prevede amenzi de 12 ori mai mari pentru cei care, prin acte de vandalism, inscripționează sau fac desene pe clădirile proprietate publică sau privată.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Fotbalistul Ciprian Marica vrea să investească într-o ruina ?! /FOTO/VIDEO

Bărbatul fugărit de poliție de la București până la Ploiești a fost împuscat!

Sursa observatorulph.ro