Mâine președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu conducerea SRI

Președintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la activitatea de bilanț pentru anul 2021 a Serviciului Român de Informaţii.

Mâine președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu conducerea SRI

Anunțul a fost făcut de Administrația prezixdențială, doar cu câteva minute înainte de începerea ședinței, la ora 12.00.

Ședința are loc la sediul SRI.

Întâlnirea președintelui Iohannis cu conducerea SRI are loc în contextul scandalului privind legile securității naționale.

Directorul SRI, Eduard Hellving, a făcut vineri prima declaratie de presă în legatura cu pachetul de legi privind securitatea națională. Este prima luare oficială de poziție a unui șef de serviciu secret, după ce G4Media.ro a publicat proiectele de legi, care sporesc semnificativ puterile serviciilor de informații.

Hellvig a refuzat să discute despre conținutul proiectelor de legi, spunând că le va comenta ”abia după ce acestea vor fi asumate în cadrul procesului legislativ”. El și-a început discursul sugerând că doar SRI ar fi vizat de dezbaterile din societate, spunând că ”dezbaterea este centrată doar pe SRI, ceea ce poate da de gândit”.

 

Mai multe informații găsiți aici.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat a fost găsit astăzi înecat în Bega

Din ce în ce mai mulți urși apar pe străzile din Prahova