Senatorii României au venit cu o nouă lege cu privire la armele de foc

Negociatorii din Senat au ajuns marţi la un acord asupra unui proiect de lege bipartizan privind violenţa armelor de foc, au declarat cei doi negociatori principali ai partidelor, pregătindu-se astfel pentru votul din această săptămână asupra pachetului de măsuri.

Senatorii României au venit cu o nouă lege cu privire la armele de foc

La nouă zile după ce negociatorii din Senat au căzut de acord asupra unei propuneri-cadru, şi la 29 de ani după ce Congresul a adoptat ultima dată restricţii majore privind armele de foc, senatorul democrat Chris Murphy din Connecticut şi senatorul republican John Cornyn din Texas au declarat reporterilor că s-a ajuns la un acord final asupra detaliilor propunerii, transmite AP, informează Mediafax.

Legislaţia ar înăspri verificările de fond pentru cei mai tineri cumpărători de arme de foc, ar impune unui număr mai mare de vânzători să efectueze verificări de fond şi ar spori sancţiunile pentru traficanţii de arme. De asemenea, ar urma să distribuie bani către state şi comunităţi pentru a îmbunătăţi siguranţa în şcoli şi iniţiativele de sănătate mintală.

De asemenea, ar oferi bani celor 19 state şi Districtului Columbia care au legi privind "steagul roşu", care facilitează preluarea temporară a armelor de foc de la persoanele declarate periculoase, precum şi altor state care au programe de prevenire a violenţei.

Legiuitorii au publicat marţi seara proiectul de lege de 80 de pagini. Colaboratorii au estimat că măsura ar costa aproximativ 15 miliarde de dolari.

Legislaţiei îi lipsesc propunerile mult mai puternice pe care preşedintele Joe Biden le susţine şi pe care democraţii le promovează de ani de zile fără succes, deraiate de opoziţia Partidului Republican. Printre acestea se numără interzicerea armelor de asalt sau creşterea vârstei minime pentru cumpărarea acestora, interzicerea încărcătoarelor de mare capacitate şi impunerea verificării antecedentelor pentru aproape toate vânzările de arme.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Mâine președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu conducerea SRI

Un bărbat a fost găsit astăzi înecat în Bega