A fost lansat în Prahova cel mai amplu program cu privire la cancerul colorectal

Cel mai amplu program de prevenție, depistare precoce, diagnostic şi tratament al cancerului colorectal din România a fost lansat și în județul Prahova. 

A fost lansat în Prahova cel mai amplu program cu privire la cancerul colorectal

Programul de testare gratuită vizează peste 50.000 de persoane. Categoria de varstă vizată este cuprinsă între 50-74 de ani din  Prahova și alte șase județe și care provin în special din grupuri vulnerabile.

Cancerul colorectal reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, precum şi la nivelul Uniunii Europene, implicit la nivelul României. Este a doua cauză de incidenţă şi mortalitate prin cancer. Prevenţia şi diagnosticul precoce sunt esenţiale în programele de lupta împotriva acestei maladii. Screeningul s-a dovedit eficient în scăderea mortalităţii în cazul localizării colorectale.

În județul Prahova sunt afiliați în proiect 16 medici de familie. Până în prezent, 3.730 persoane din județul nostru au primit teste FIT, dintre care 2.389 persoane vulnerabile. 60 de prahoveni au efectuat colonoscopie. Medicii de familie sunt din localitățile Pietroșani, Ștefești, Dumbrăvești, Fulga de Sus, Blejoi, Ploiești, Drajna de Jos, Slănic, Drăgănești, Blejoi, Scorțeni, Vălenii de Munte și Vărbilău.

Pentru aproximativ 1.050 de persoane din Argeș si Prahova, care, conform estimărilor, vor avea testul FIT pozitiv, adică risc de cancer colorectal, Institutul Clinic Fundeni va efectua colonoscopii gratuite. Fundația Renașterea va asigura consilierea si transportul pacienților vulnerabili, gratuit, pana la Institutul Fundeni din Bucuresti, in vederea efectuării colonoscopiei.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Ploieșteanul Edwin Petrea a câștigat o noua centura /VIDEO

Astăzi, polițiștii au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară