Ploieștiul va achiziționa 20 de tramvaie noi. Vezi cum o să arate

Instanța a decis câștigătorul licitației pentru achiziția de 20 de tramvaie noi care vor circula în Ploiești. Este vorba de compania poloneză PESA. Vezi la finalul articolului imagini cu modelul care va fi livrat TCE.

Ploieștiul va achiziționa 20 de tramvaie noi. Vezi cum o să arate

Potrivit TransPloiești, instanța a decis respingerea definitivă a contestațiilor Bozankaya în cadrul licitației pentru 20 de tramvaie noi pentru Ploiești.

”Astfel, Primăria Ploiești și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pot semna contractul cu câștigătorul polonez PESA Bydgoszcz SA. Conform termenului de livrare, primele tramvaie pot ajunge în Ploiești în toamna anului viitor” a anunțat sursa citată.

Reamintim că proiectul privind modernizarea parcului de tramvaie al TCE a fost lansat încă din 2019 și vizează îmbunătățirea transportului public în municipiul Ploiești, prin achiziționarea a 20 tramvaie noi.

Acestea vor circula pe rutele 101 Ploiești, în lungime de 13,0 km, care leagă Gara de Sud cu centrul orașului, iar apoi cu cartierele de locuințe din nord si cu Spitalul Județean, respectiv ruta 102 Ploiești, în lungime de 10,8 km care leagă Gara de Vest cu Spitalul Județean.

Valoarea totală a proiectului, conform documentației postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, este de 191.212.879 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR este de 136.690.947,15 lei, iar valoare eligibilă nerambursabilă de la buget de stat este de 20.812.074,27 lei.

Modelul cu care Pesa a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea a 20 de tramvaie noi este JAZZ, care are o lungime de 18 metri și a fost lansat în producție în 2013. Tramvaiul este dotat cu instalație de climatizare, podea joasă și afișaj electronic.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Vezi ce au făcut elevii prahoveni la Evaluarea Națională

Andrei Țurcanu și-a dat demisia din Consiliul Județean PSD

Sursa observatorulph.ro