Rușii blochează accesul la porturile din Ucraina din spre Marea Neagra

Ruşii au primit ordin să stopeze în totalitate traficul prin porturile ucrainene de la Marea Neagră şi pun mine în zonă, anunţă un oficial american, potrivit Sky News.

Rușii blochează accesul la porturile din Ucraina din spre Marea Neagra

Forţele ruseşti au primit ordin să blocheze două porturi cheie din Ucraina şi să amplaseze mine în Marea Neagră, a declarat un oficial american pentru The Guardian. 

Acesta a spus că informaţia vine de la serviciile de informaţii şi că trupele au primit instrucţiuni să „blocheze efectiv porturile ucrainene Odesa şi Ochakiv".

Totodată, sursele au confirmat că ruşii au montat mine în Marea Neagră. 

„Putem confirma că, în pofida afirmaţiilor publice ale Rusiei că nu exploatează mine în nord-vestul Mării Negre, Rusia chiar desfăşoară mine în Marea Neagră, în apropiere de Ochakiv. De asemenea, avem indicii că forţele ruseşti au minat anterior râul Nipru", a declarat oficialul.

Milioane de tone de cereale stau în porturile ucrainene din cauza blocadei impusă de navele de război ruseşti în Marea Neagră. 

Cantitatea de cereale exportată în fiecare an de Ucraina este atât de mare încât dificultăţile au stârnit temeri legate de o criză globală.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI: 

Bărbatul care a tăiat mai multe anvelope în Ploiești a fost prins

România a cucerit toate titlurile la campionatele de tenis de masa-junior