Aproape 800 de permise de conducere au fost rețiunute weekendul acesta

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie a.c., la 5.110 de evenimente dintre care 3.558 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.552 având legătură cu domeniul situațiilor de urgență.

Aproape 800 de permise de conducere au fost rețiunute weekendul acesta

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 229 de autori de infracțiuni care au săvârșit 228 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Au fost semnalate 964 de posibile infracțiuni, 23.8% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 50 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 22 de autori în 16 dosare penale cu AN, aflate în evidență. Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor grave de circulație și pentru încurajarea unei conduite preventive la volan. Au reținut 738 de permise de conducere și au retras 310 certificate de înmatriculare. Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 9.200 de contravenții și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei.

Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 106 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 lei. Dintre misiunile pompierilor, 1.241 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 154 pentru stingerea de incendii. Au fost emise 11 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 25 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 persoane aflate în situații de urgență. În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 42.794 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 86 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

 

Citește toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Mii de mașini stau în coloană pe Valea Prahovei, pe sensul spre Capitală

Astăzi Prahova se află sub cod GALBEN de inundații