Anul acesta trei sferturi dintre elevii liceelor tehnologice nu au luat bacalaureatul

Aproape 70% dintre candidaţii din judeţul Covasna au promovat examenul de Bacalaureat, procentajul fiind mai mare cu 7,62 puncte procentuale faţă de cel înregistrat anul trecut, fiind înregistrată şi o medie de 10 obţinută de un absolvent al liceului din Întorsura Buzăului, anunță Agerpres.

Anul acesta trei sferturi dintre elevii liceelor tehnologice nu au luat bacalaureatul

Potrivit unui comunicat de presă postat luni pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, rata de promovare la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an este de 69,34%, faţă de 61,72% cât a fost în sesiunea similară din anul precedent.

La Bacalaureat s-au prezentat 1.060 din cei 1.076 elevi înscrişi iniţial, dintre care 325 au fost respinşi, iar 735 l-au promovat.

Rata de promovare în rândul absolvenţilor din promoţia curentă a fost de 76,07%, iar a celor din promoţiile anterioare de 28,19%.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la liceele teoretice, unde rata de promovare a fost de 83,26%. La filiera vocaţională, procentajul a fost de 63,47%, în timp ce la liceele tehnologice doar puţin peste un sfert dintre absolvenţi au reuşit să ia medii de trecere, rata de promovare fiind de doar 26%.

Conform conducerii Inspectoratului, rata de promovare în rândul elevilor înscrişi la secţia română a fost de 85,08%, din cei 295 de elevi prezenţi la Bacalaureat fiind declaraţi admişi 251, în timp ce la secţia maghiară a fost de 63,27%, 484 dintre cei 765 de elevi prezenţi la examene reuşind să obţină note de trecere.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Putin este hotarât să umilească Ucraina, cerand kievului sa capituleze

Vezi mesajul lui Virgil Popescu pentru USR

Sursa g4media.ro