Anunț important! Modificări majore cu privire la legea pensiilor

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan a vorbit despre sistemul de pensii din România, inclusiv despre pensiile speciale, dar și despre noua lege a pensiilor. De asemenea, ea a abordat și subiectul creșterii pensiilor.

Anunț important! Modificări majore cu privire la legea pensiilor

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a declarat luni că pensiile speciale presupun o cheltuială de 109 milioane de lei pe lună, undeva la 1,3 miliarde de lei pe an, comparativ cu pensiile bazate pe contributivitate pentru care se plătesc, lunar, 8 miliarde de lei pe lună. Ea a precizat că bugetul pe pensii de anul acesta a început cu un deficit de 12 miliarde de lei.

Apare o nouă legea a pensiilor

În plus, Turcan a menţionat că la începutul lunii septembrie avem jalon în PNRR să prezentăm o primă variantă a noii legi a pensiilor, iar până la finalul anului să finalizăm această lege. Despre creşterea pensiilor, ea a spus că decizia este una politică şi nu o anunţă ministrul Muncii, ci premierul.

Bugetul pe anul acesta a început cu un deficit de 12 miliarde de lei, așa a fost prognozat. Din punctul meu de vedere şi din toate cifrele, acest deficit este în creştere, pentru că între timp s-au mai făcut majorări de pensii, susţinute din bugetul asigurărilor sociale, şi cred că acest deficit va creşte. De altfel, anul trecut am ajuns la un deficit total la bugetul asigurărilor sociale, de 7 miliarde de lei. Subvenţia a fost anul trecut de 17 miliarde, cel mai probabil anul acesta deficitul va fi tot pe acolo”, a declarat Raluca Turcan în emisiunea Talk News de la Profit News TV.
Ea a precizat că ”singura modalitate de reducere a deficitului este creşterea ocupării, pentru că doar în felul acesta creşte contributivitatea la bugetul asigurărilor sociale.

Turcan a menţionat că anvelopa totală a pensiilor, raportată la PIB, este în momentul de faţă pentru sistemul public de 7,5%.

 

Vezi toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

CSM Ploieşti a obținut 6 titluri la Campionatul Naţional de Înot

Scamatorie online, mailuri false trimise în numele ANAF !