Deputatul Ludovic Orban i-a pus gând rău lui Klaus Iohannis

Deputatul Ludovic Orban a anunţat miercuri că, împreună cu colegii parlamentari din grupul deputaţilor independenţi pe dreapta, a luat decizia să atace la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului numărul 8 din 3 mai, prin care s-a înfiinţat Comisia permanentă pentru legile securităţii.

Deputatul Ludovic Orban  i-a pus gând rău lui Klaus Iohannis

"Am atras atenţia că această comisie nu are absolut niciun fel de raţiune constituţională şi regulamentară, că de fapt această comisie nici nu poate să exercite controlul asupra serviciilor, pentru că există Comisia de control asupra SRI şi Comisia de control SIE. De asemenea, dezbaterea proiectelor de lege ale securităţii naţionale trebuie să facă în regim bicameral", a declarat Ludovic Orban la Parlament.

Potrivit acestuia, nu are nicio raţiune înfiinţarea unei astfel de comisii parlamentare pentru legile securităţii decât raţiunea pentru care a fost proiectată, şi anume 'nişte parlamentari ascultători să-şi asume iniţiativa legislativă pentru monstruozităţile care au fost incluse în proiectele de lege ale securităţii naţionale elaborate sub patronajul lui Klaus Iohannis şi al Departamentului Securităţii Naţionale'.

"Ca atare, am luat decizia să atacăm la Curtea Constituţională şi să solicităm declararea neconstituţionalităţii hotărârii Parlamentului pe care s-a constituit această comisie, din punctul nostru de vedere neconstituţională, inutilă, lipsită de orice fel de rost regulamentar şi care de fapt făcea planul de a baga pe gâtul societăţii româneşti un pachet de legi de restaurare a Securităţii", a adăugat deputatul.

Serviciul Român de Informații Externe a precizat că a fost consultat de Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială și de Secretariatul General al Guvernului pentru elaborarea legilor securității.

 
 
 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

O germanca a umilit-o pe Sorana Cîrstea, la Wimbledon

Antifrauda dă iama în românii îmbogățiți din criptomonede