Incident la Bacalaureat, într-un liceu din București !

O absolventă a Colegiului Național „Grigore Moisil” din București riscă să rateze intrarea la facultatea dorită din cauza organizării defectuoase a examenului de Bacalaureat.

Un lanț de erori umane  și bâlbe birocratice, informații contradictorii de la o oră la alta și aparentul dezinteres al celor responsabili sunt ingredientele unei povești cu final incert, pe care părinții elevei au acceptat să o facă publică, într-o ultimă speranță că se va pune punct nedreptății la care este supusă fiica lor.

Elena S.S. a susținut examentul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. În urmă publicării rezultatelor inițiale (27 iunie), surprinsă de notele obținute la două materii, a ales să depună contestațîi la ambele: „Limba și literatură română ”și „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”.

Cererile au fost trimise prin email, respectând intervalul și având atașate documentele cerute, respectiv cererea completată, semnată în formă scanată și copie după cartea de identitate. Cererile au fost trimise la ora 12.05. Intervalul de depunere era 12.00 - 18.00.

La ora 15.30, eleva încă nu primise email de confirmare referitor la primirea și înregistrarea cererilor, cu număr de înregistrare, așa cum prevede regulamentul. Însoțită de tatăl ei, eleva a ajuns la liceu la ora 15.45, pentru a verifica direct înregistrarea cererilor. După o așteptare de aproape o jumătate de oră, eleva a intrat în sala în care se afla comisia. O persoană din comisie a procedat la verificările necesare și i-a confirmat că cererile sunt înregistrate, fără să comunice și un număr de înregistrare.

Vineri, 1 iulie, la publicarea rezultatelor finale, după contestațîi, eleva a constatat că nu i-a fost înregistrată cererea de contestație la Limba și literatură română. Nu apărea nicio notă la rubrica de contestațîi. Tatăl elevei a sunat la liceu și a stat de vorba cu o persoană din comisie. Mai jos, relatarea acestuia referitoare la incoerent în care lucrurile s-au desfășurat în continuare:

„A spus că verifică ce s-a întâmplat și că revine și ne comunică. Nu ne-a mai sunat nimeni, cam 30 de minute. Am sunat din nou și ne-a răspuns secretariatul liceului de această dată și am vorbit cu doamna director adjunct. I-am explicat și a spus că o să urce la comisie (care se află la etajul 1) și o să le spună. I-am spus că o să venim fizic în 30 de minute la liceu. Ne-a spus că este bine așa. Am mers la liceu în jurul orei 13.00 și doamna președinte de comisie ne-a spus că a fost “o eroare umană” în sensul că ei (comisia din cadrul liceului) nu au înregistrat cererea de contestație la Limba și literatură română. A spus că "a greși este omenește" și că le pare nespus de rău.

Citește toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

O femeie a amenințat că aruncă în aer o benzinărie din București

Vladimir Putin crește riscul unui război economic cu Occidentul