Piaţa panourilor fotovoltaice a intrat într-o criză apocaliptică

În Polonia, cea mai mare economie est-europeană, companiile specializate pe montarea de panouri fotovoltaice pe acoperişuri se simt puse cu faţa la zid, scrie The Warsaw Voice.

Piaţa panourilor fotovoltaice a intrat într-o criză apocaliptică

De vină este o încetinire abruptă a comenzilor pentru astfel de instalaţii. Tendinţa se simte încă din aprilie, dar acum e mai rău ca niciodată. Chiar şi companiile mari, cum este Columbus Energy, simt presiunea.

Pentru a se echilibra financiar, aceasta este forţată să-şi vândă fermele de panouri solare şi să-şi reducă personalul.

„Astăzi, mii de firme mai mici nu au nici capacitatea şi nici resursele de a rămâne în afaceri”, spune CEO-ul de la Columbus Energy, Dawid Zielinski.

În ultimii ani, companiile de profil au avut agendele cu comenzi pline până la refuz. Acum, brusc, multe dintre ele au în faţă perspectiva falimentului, relatează zf.ro.

De vină ar putea fi şi introducerea, din aprilie, a unui sistem mai complicat de impozitare a celor care îşi montează panouri solare pe acoperişuri.

Anunţarea schimbării legislaţiei a provocat o creştere uriaşă a comenzilor la sfârşitul anului trecut şi în primul trimestru al acestui an. După aprilie, vânzările au încetat.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin, în Egipt

Doliu în presa românească: un cunoscut jurnalist sportiv a murit