Vremea rea vine în România. Meteorologii anunță cod portocaliu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni mai multe alerte meteo de caniculă, dar și de ploi torențiale.

Vremea rea vine în România. Meteorologii anunță cod portocaliu.

O alertă Cod portocaliu de caniculă vizează luni și marți 5 județe, alta de ploi abundente, vijelii și grindină, 9 județe.

Primul Cod galben este în vigoare luni și marți și anunță că valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. 

Tot luni și marți este în vigoare o alertă Cod portocaliu de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. 

În zilele de luni (4 iulie) și marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. 

Codul portocaliu a fost emis pentru județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin. 

Luni între orele 12:00 – 21:00 o avertizare Cod portocaliu a fost emisă pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali și anunță averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65...75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp. 

Cel de-al doilea Cod portocaliu vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. 

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Românii vor primi banii înapoi pe taxa auto. Despre ce este vorba?

Rudele unui pacient internat au rămas mpresionați de profesionalismul personalului medical

Sursă antena3.ro