În jur de 400 de rachete antigrindină au fost lansate în Prahova

Activitate intensa a Unitatii de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova.  Din 15 aprilie și până la finalul lunii iunie, au fost lansate, prin cele 22 de puncte de pe zona sa de acțiune, 400 de rachete antigrindină. S-a reușit combaterea a 60 de celule de grindină.

În jur de 400 de rachete antigrindină au fost lansate în Prahova

Numai in ultima săptămână, Sistemul național antigrindină a realizat opt acțiuni de intervenții active în atmosfer. S-au combătut 41 de formațiuni noroase cu grindină în formare. În aceeași perioadă, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul Sistemului amplasate în Prahova, Vrancea, Oltenia și Mureș au fost lansate 190 rachete antigrindină. Scopula fost protejarea celor aproximativ 1,9 milioane de hectare de culturi agricole, precum și comunitățile locale din zonele de intervenție.

În urma activităților de intervenții active în atmosferă efectuate de Punctele de lansare din cadrul SNACP, precipitațiile au ajuns la sol sub forma de ploaie.

De la începutul sezonului, în perioada 15 aprilie – 30 iunie,  din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost realizate în total 56 intervenții active în atmosferă. S-au combatut 271 de celule convective. A fost înregistrat un consum total de 1.717 de rachete antigrindină.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Judeţean Prahova lucrează la centuri ocolitoare ale oraşelor...

Rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare au fost afișate