Baschetbalista americană Brittney Griner închisă în Rusia

Vedeta baschetului american din WNBA, Brittney Griner, i-a adresat un apel direct președintelui Joe Biden pentru a o apăra, într-o scrisoare emoționantă ajunsă luni la Casa Albă, în timp ce rămâne reținută în Rusia sub acuzația de trafic de droguri.

 Baschetbalista americană Brittney Griner închisă în Rusia

Griner, care a fost reținută pe un aeroport din Moscova la 17 februarie, când, în urma percheziției bagajelor sale, ar fi fost descoperite mai multe cartușe de ulei de canabis, a fost judecată vineri și ar putea fi condamnată la 10 ani de închisoare în Rusia.

Cazul are loc pe fondul unei tensiuni ridicate între Moscova și Washington din cauza conflictului din Ucraina. Oficialii americani spun că Griner a fost reținută pe nedrept.

„În timp ce stau aici, într-o închisoare rusească, singură cu gândurile mele și fără protecția soției mele, a familiei, a prietenilor, a tricoului olimpic sau a oricăror realizări, sunt îngrozită că aș putea rămâne aici pentru totdeauna", a scris ea într-o scrisoare, din care reprezentanții ei au transmis extrase, relatează Reuters.

„Pe 4 iulie, familia noastră onorează în mod normal sacrificiul celor care au luptat pentru libertatea noastră, inclusiv al tatălui meu, care este un veteran al războiului din Vietnam.

Mă doare gândindu-mă la modul în care sărbătoresc de obicei această zi, deoarece libertatea înseamnă ceva complet diferit pentru mine în acest an".

Griner, care joacă în Asociația Națională de Baschet Feminin din SUA (WNBA), dar care a jucat în mod regulat și în Rusia, a fost informată în mod oficial la prima audiere că a fost acuzată de import intenționat de narcotice în Rusia.

Citește toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Trafic blocat total pe DN 64, din cauza unui accident cu patru victime

Prima intervenție chirurgicală asistată de un robot multifuncțional