Prețurile petrolului este în creștere, problema pleaca de la aprovizionare

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, preocupările legate de aprovizionare, cauzate de producţia mai scăzută a OPEC, tulburările din Libia şi sancţiunile împotriva Rusiei, depăşind temerile privind o recesiune globală care ar afecta cererea, transmite Reuters.

Prețurile petrolului este în creștere, problema pleaca de la aprovizionare

Inflaţia din zona euro a atins încă un maxim record record în iunie, întărind argumentele pentru creşterea rapidă a ratei dobânzilor Băncii Centrale Europene, în timp ce încrederea în economie a consumatorilor din SUA a atins un minim record, informează News.ro.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 2,26 dolari, sau cu 2%, la 113,89 dolari pe baril, până la ora 16:48 GMT (19:48 ora României) după o scădere de peste 1 dolari la începutul tranzacţiilor.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,20 dolari, sau cu 2%, la 110,63 dolari pe baril, în volum redus în timpul sărbătorii de Ziua Independenţei SUA.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a ratat obiectivul de a creşte producţia în iunie, a constatat un sondaj Reuters.

În Libia, stat membru al OPEC, autorităţile au declarat forţă majoră în porturile Es Sidr şi Ras Lanuf, precum şi în câmpul petrolier El Feel, spunând că producţia de petrol a scăzut cu 865.000 de barili pe zi (bpd).

Între timp, producţia din Ecuador a fost afectată de mai bine de două săptămâni de tulburări care au făcut ca ţara să piardă aproape 2 milioane de barili de producţie, a declarat compania petrolieră de stat Petroecuador.

Adăugând la potenţialele probleme de aprovizionare, o grevă în această săptămână în Norvegia va reduce livrările celui mai mare producător de petrol din Europa de Vest şi ar putea reduce producţia totală de petrol cu ​​aproximativ 8%.

 

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Noi alerte din partea meteorologilor. Ce vreme ne așteaptă?

Baschetbalista americană Brittney Griner închisă înhtml Rusia

Sursa stiripesurse.ro