Ministerul Finanțelor anunță dezbaterea proiectul privind modificarea Codului Fiscal

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal.

Ministerul Finanțelor anunță dezbaterea proiectul privind modificarea Codului Fiscal

Modificări ale impozitului pe dividende și pe veniturile microîntreprinderilor, în zona impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, precum și a TVA, printre schimbări, anunță Ministerul Finanțelor.

În cazul impozitului pe profit se propune extinderea facilității privind scutirea de impozit a profitului investit și pentru investițiile în active utilizate în activitatea de producție și procesare, activele reprezentând retehnologizare, pentru stimularea contribuabililor de a dezvolta noi capacități de producție, și de a le moderniza pe cele existente.

Se propune majorarea cotei impozitului pe dividende, de la 5% la 8%, pentru dividendele distribuite/plătite între persoane juridice române, precum și pentru cele distribuite/plătite nerezidenților. Totodată, pentru evitarea declanșării procedurii de infringement împotriva României, din perspectiva nerespectării principiului nediscriminării prevăzut de TFUE, se propuneo serie de modificări menite să asigure un regim național de scutire, egal și echitabil, pentru dividendele interne și transfrontaliere, plătite de un rezident român, în situații comparabile.

 

Citește tot AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Explicația CFR cu privire la toropeala din vagoane în timpul verii

Prețurile petrolului este în creștere, problema pleaca de la aprovizionare

Surse antena3.ro