Florin Cîțu revine și lansează o profeție apocaliptică

Fostul lider al PNL, Florin Cîțu, susține că Banca Națională a scăpat inflația de sub control, iar până în anul 2024, România se va confrunta cu o rată a inflației cu două cifre, ceea ce va genera efecte puternice în economie. 

Florin Cîțu revine și lansează o profeție apocaliptică

Cîțu arată că soluția pentru a scădea rata inflației este la Banca Națională și Ministerul de Finanțe.

”BNR recunoaște că a scăpat inflația de sub control. Urmează dobânzi mai mari și o rată a inflației cu două cifre până în 2024 cel puțin.

BNR confirmă că cel puțin 65% din rata inflației se datorează factorilor interni (așa cum am tot spus). BNR influențează CORE2-inflația de bază.

"Rata anuală a inflației CORE2 ajustat și-a accentuat trendul ascendent în prima lună a trimestrului II, inclusiv în raport cu previziunile, dar și l-a temperat apoi, ajungând la 9,1 la sută în luna mai, de la 7,1 la sută în martie, "

Excedentul de cerere alimentează creșterea prețurilor în continuare. Prețurile sunt determinate de cerere și ofertă. Atât timp cât există excedent de cerere prețurile nu au cum să scadă. Din contră, vor continua să crească într-un ritm accelerat alimentând rata inflației în perioada următoare. Din păcate, BNR confirmă că în acest moment aleargă după rata inflației.

"Evoluția face probabilă o reamplificare vizibil peste așteptări a excedentului de cerere agregată în acest interval, dar relativ moderată."

Mai multe informații AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Planul pus la punct de Rusia pentru destabilizarea Europei

Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru dare de mită