Rachete lansate la doar 45 de kilometri depărtare de graniță

Este informația momentului din războiul din Ucraina. Rusia a lansat rachete foarte aproape de România, la doar 45 kilometri depărtare de graniță, în Insula Șerpilor

Rachete lansate la doar 45 de kilometri depărtare de graniță

Forţele armate ale Rusiei au atacat din nou joi, 7 iulie, Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete.

Vestea a fost dată oficial de purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram.

În același timp, trupele ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa.

Reuters transmite că atacul rus s-a produs la scurt timp după ce trupele ucrainene au anunțat că au arborat steagul ţării pe insula aflată la doar 45 de kilometri de granițele României.

De asemenea, agenţia de presă Interfax, care a citat Ministerul rus al Apărării, a confirmat că Rusia a lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Imediat după ce Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, un avion rusesc a lovit insula, a relatat şi TASS, agenția de presă rusă.

Steagul ucrainean a fost arborat din nou pe Insula Șerpilor. Acesta este inscripționat cu un mesaj pentru ruși. Mai mult, Andrii Iermak, şeful de personal al preşedintelui ucrainean, a postat joi un video pe Telegram cu trei militari care arborează un drapel ucrainean uriaş pe insulă.

Steagul ucrainean flutură din nou pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, la câteva zile după ce trupele rusești au plecat, potrivit lui Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa.
 
 
Citește toate informațiile AICI.