Ce părere au specialiștii despre seceta din anul acesta

Speriați de știrile apocaliptice de la TV, specialiștii le transmit românilor că seceta nu a atins nivelul din 2003, 2007 sau 2012 și nu ar trebui ca lumea să își facă griji.

Ce părere au specialiștii despre seceta din anul acesta

Seceta din această perioadă afectează în special oraşele mici şi zona rurală, acolo unde reţelele de apă şi canalizare sunt subdimensionate sau inexistente, atrage atenţia Administraţia Naţională „Apele Române”.

În marile oraşe nu se pune, în acest moment, problema lipsei de apă, însă aceasta trebuie economisită şi, acolo unde există posibilitatea, trebuie apelat la alternative de stocare şi de recirculare, scrie romania-actualitati.ro.

Rezerva de apă din lacurile de acumulare din țara noastră este în prezent de peste cinci miliarde de metri cubi, în condițiile în care cerința pentru alimentarea cu apă a populației este de aproximativ un miliard de metri cubi, dă asigurări Administrația Națională „Apele Române”.

După cum se arată într-un comunicat, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este de 80%, iar potrivit estimărilor, până la sfârșitul lunii, printr-o gestionare eficientă, coeficientul de umplere ar putea fi menținut la un nivel de peste 70%.
 
Mai multe informații stiripesurse.ro.