O româncă a câștigat Wimbledonul copiilor !

Jucătoarea română de tenis Alexia Ioana Tatu a devenit duminică prima campioană Under-14 din istorie la Wimbledon, după o finală sută la sută românească disputată împotriva colegei sale Andreea Diana Soare.

O româncă a câștigat Wimbledonul copiilor !

Favorită numărul 1 la ediția inaugurală a turneului de sub 14 ani de la Wimbledon, Alexia Ioana Tatu, legitimată la Ten Club Tenis Buzău, și antrenată de Gabi Caloian, s-a întâlnit în finala 100% românească a acestei competiții cu Andreea Diana Soare, de la Clubul Sportiv Medgidia, antrenată de Andrei Baciu, informează Federația Română de Tenis.

Alexia Ioana Tatu, componentă a Lotului Național U14 al României, locul 2 în clasamentul național al FRT la 14 ani și locul 6 în Europa, s-a impus la finalul unui meci echilibrat și spectaculos cu 7-6(2), 6-4, în fața compatrioatei Andreea Diana Soare, de asemenea o componentă a Lotului Național U14 al României, locul 4 în clasamentul U14 FRT și locul 16 în Europa.

În drumul ei spre titlu, Alexia Ioana Tatu a trecut, în semifinale, de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3, după ce, în grupe, Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri: 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen (Australia), 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), și 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7).

Andreea Diana Soare, în drumul ei spre finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, și de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 și de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.

 

Citește toate informațiile AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Control în Ploiești azi-noapte între orele 22:30-02:00

Un băiat din Ploiești, la un pas de moarte din cauza unui gest stupid