Apel public: Un NU categoric intimidării jurnaliștilor ploieșteni

Formulăm un apel public prin intermediul căruia ne exprimăm consternarea față de modul în care înțeleg oamenii aleși în fruntea administrației locale ploieștene să trateze relația cu reprezentanții mass-media.

Apel public: Un NU categoric intimidării jurnaliștilor ploieșteni

Majoritatea semnatarilor acestui apel avem peste 20 de ani de experiență în mass-media, perioadă în care am experimentat felurite tipuri de interacțiuni cu cei ajunși vremelnic în funcții de conducere. Unii și-au înțeles menirea, alții, însă, au confundat funcția de aleși locali cu cea de patron de unitate administrativ teritorială.

Aroganța, lipsa de transparență și, de prea multe ori, intimidările fățișe împotriva jurnaliștilor nu își au locul într-o societate care se luptă, de peste 30 de ani, să desăvârșească sacrificiul eroilor Revoluției din 1989 și rănile încă deschise din acea perioadă.

Munca jurnaliștilor nu este menită să satisfacă vanitatea politicienilor sau a funcționarilor publici. Textele oamenilor de presă, chiar și cele cu caracter critic, au menirea de a construi, chiar și atunci când nu sunt convenabile subiecților. Interpretarea muncii jurnalistului într-o manieră ostilă nu reprezintă decât o neînțelegere regretabilă a rolului esențial al presei în societate și, în definitiv, al conceptului de libertate de expresie.

Mai multe informații AICI.

 

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Bărbat prins de poliție pe Șoseaua Nordului cu un cuțit în mână

Proiect top secret : Ce construiește Uniunea Europeană?