Au început certurile pe Parcul Municipal Vest Ploiești

Tensiuni între conducerea Primăriei Ploiești și cea a Consiliului Județean Prahova pe tema cedării Parcului Municipal Vest.

Au început certurile pe Parcul Municipal Vest Ploiești

Executivul județean dorește să demareze mai multe investiții, printre care o sală polivalentă și un bazin de înot olimpic. De altfel, și punctele de vedere ale ploieștenilor sunt diferite atunci când vine vorba de viitorul acestui spațiu de agrement.

Solicitarea Consiliului Județean Prahova de a prelua în administrare Parcul Municipal Vest, acolo unde dorește să demareze mai multe proiecte de investiții, printre care o sală polivalentă, un bazin de înot olimpic și un patinoar, a provocat reacții dure din partea conducerii Primăriei Ploiești.

Viceprimarului Magdalena Trofin este de părere că spațiul verde trebuie protejat, nicidecum să fie construite în zonă noi imobile.

Totodată, reprezentantul Primăriei Ploiești susține că investițiile ar trebui să fie realizate într-o altă zonă.

În replică, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, susține că  Parcul Municipal Vest este doar la nivel declarativ de vreme ce din acel spațiu de agrement lipsesc copacii.

Reprezentantul Consiliului Județean Prahova a punctat și faptul că intenția executivului județean nu este de a înjumătății spațiul verde, ci de a realiza atât acele investiții, cât și de a împăduri zona.

Poziția ploieștenilor în ceea ce privește viitorul Parcului Municipal Vest este împărțită. Unii dintre ei susțin inițiativa Consiliului Județean Prahova. Vor investii în zonă. Alții susțincă avem nevoie un parc în adevăratul sens al cuvântului

Acum decizia finală va fi a consilierilor locali ploieșteni cei care vor vota sau nu solicitarea Consiliului Județean Prahova de a prelua în administrare Parcul Municipal Vest.

 

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Apel public: Un NU categoric intimidării jurnaliștilor ploieșteni

Bărbat prins de poliție pe Șoseaua Nordului cu un cuțit în mână