Prosopul mai scump decat șezlongul la Mamaia !

Cine nu își dorește să se bucure de mare, soare și o plajă curată?! Cu siguranță, majoritatea românilor doresc să economisească bani în această perioadă. 

Prosopul mai scump decat șezlongul la Mamaia !

Din acest motiv, mulți aleg să meargă în vacanță în țară. Însă pe litoral, prețurile continuă să fie piperate. Ultima fiță din Mamaia a lăsat turiștii fără cuvinte. Inițial, au crezut că este o glumă. Ei bine, s-a dovedit că, de fapt, un loc de cearșaf lângă mal poate să coste sute de lei. Iată cât costă un loc pe plaja din Mamaia!

Cât costă un loc pe plaja din Mamaia

Un operator privat din Mamaia Nord-Năvodari a vrut să facă mai mulți bani prin scoaterea la închiriat a zonei de nisip de lângă mal. Aici, turiștii interesați ar fi putut să dispună de un loc de cearșaf în fața primului rând de șezlonguri de pe plajă.

Totuși, fâșia de plajă cu pricina ar trebui să fie liberă, în mod normal, pentru intervențiile de urgență. Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a atras atenția că această zonă este utilizată pentru intervențiile salvamarilor sau ale SMURD.

Operatorul privat nu a luat în calcul, se pare, acest aspect, astfel încât a scos la închiriat prima fâșie de lângă mal. Orice turist interesat de închierea unui loc în această zonă trebuie să plătească o sumă de 200 de lei pe zi. Poate să facă plajă aici în intervalul orar 08:30-20:00, potrivit unor informații afișate de operatorul privat în Mamaia. Nu beneficiază de umbrelă de soare și poate utiliza un cearșaf de maximum 1,4 x 2 metri. Iată, însă, cât costă un șezlong în Mamaia!

În Mamaia, pentru două locuri în prima linie de șezlonguri (practic, în spatele celor care fac plajă pe fâșia de lângă mal), turiștii trebuie să plătească 150 de lei și beneficiază și de umbrelă. În al doilea rând de șezlonguri, prețul este de 120 de lei, iar în al treilea de 100 de lei.

Avem voie să stăm la soare în prima fâșie de lângă mal?

Revenind, însă, potrivit fostului șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola, demersul operatorului de închiere a primei fâșii de plajă turiștilor nu este „absolut deloc normal”. Politicianul a susținut că accesul pe plajă este și trebuie să fie mereu gratuit pentru turiști, singurele facilități pentru care trebuie, într-adevăr, să scoată bani din buzunar fiind șezlongul și umbrela.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, evoluție rapida în clasamentul WTB

Mii de documente confidențiale au fost scurse din aplicația Uber