Prognoza meteo până la jumătatea lunii august

Administrația Națională de Meteorologie a transmis vineri estimările pentru perioada 18 iulie - 15 august. Valorice termice se vor situa peste cele normale, iar ploile vor fi puține.

Prognoza meteo până la jumătatea lunii august

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 25 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 iulie – 1 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-vest. Regimul pluviometric va fi local deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.