Lipsa energiei eletrice face ravagii în România

Când vorbim de sărăcie, multora dintre noi ne vine în gând nivelul salarial sau faptul că suntem nevoiți să ne împrumutăm de bani, de la o lună la alta. 

Lipsa energiei eletrice face ravagii în România

Doar că românii, în ultimele luni, se confruntă cu o sărăcie mai acută, care derivă din neajunsurile de ordin material. Este vorba despre sărăcia energetică, definită de specialiști ca fiind situația în care oamenii nu își permit să-și mențină o temperatură optimă în locuință.

Din cauza prețurilor mari la energia electrică și la gazul natural, iarna stăm în frig, în timp ce vara nu putem să creăm o atmosferă mai răcoroasă, fiindcă aerul condiționat poate ridica mult costul facturii lunare.

Prin urmare, preferăm să ne diminuăm condițiile de trai și nivelul de viață, doar pentru a economisi câțiva bănuți sau pentru a nu ajunge în situația în care ni se taie aceste servicii, din cauza neplății.

Din ce în ce mai mulți români suferă de sărăcie energetică

Fenomenul sărăciei energetice a existat în permanență, dar s-a acutizat în ultimele luni, de când România, la fel ca restul Europei, se confruntă cu o criză energetică de proporții, care a scumpit foarte mult facturile noastre curente.

În pofida sprijinului acordat de autoritățile centrale, prețurile rămân în continuare mari, iar aceasta nu este singura scumpire pe care o suportăm. Din nefericire, trăim o perioadă de scumpiri la toate bunurile și serviciile de larg consum.

 

Mai multe informații AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Sute de litri de combustibil, furați de un prahovean.

O femeie în vârstă de 65 ani a fost lovită de tren în această dimineață