Lista cu manualele școlare de la clasa I până la clasa a XII-a, aprobate de Ministerul Educației

Cataloagele de manuale școlare, unul pentru învățământ primar și gimnazial și celălalt pentru învățământ liceal, aprobate pentru folosirea în anul școlar 2022-2023, au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) pe 6 iulie 2022. Vezi documentele cu titlurile manualelor aprobate de Minister pentru a fi folosite la clasă, în articol.

Lista cu manualele școlare de la clasa I până la clasa a XII-a, aprobate de Ministerul Educației

Cele două liste de manuale pentru anul școlar 2022-2023 se pot descărca de mai jos. Sunt în format .xlsx și se pot deschide cu (Microsoft) Excel sau cu Google Sheets.

Varianta de instalat o găsiți pe .edupedu.ro

Se retipăresc manuale de liceu pentru anul școlar 2022-2023. Calendarul de achiziție și bugetele inspectoratelor

În ceea ce privește repartizarea fondurilor bugetare către fiecărui inspectorat școlar în vederea achiziționării de manualelor școlare retipărite destinate claselor IX-XII, pentru anul școlar 2022-2023, și calendarul procesului de completare a stocului pentru manualele școlare retipărite destinate claselor IX-XII, tot pentru anul școlar următor, Ministerul Educației a emis în 10 martie 2022 ordinul de ministru nr. 3379.

Potrivit acestui ordinul (mai jos atașat în format .pdf), pentru anul școlar 2022-2023 se vor retipări manualele școlare pentru elevii din primii doi ani de liceu (IX-X) “în proporție de maximum 15% din totalul elevilor înscriși”, iar pentru clasele a XI-a și a XII-a “în proporție de maximum 10% din totalul elevilor înscriși, cu condiția ca numărul de elevi înscriși în ciclul superior al liceului să nu fi scăzut cu mai mult de 10% față de anul școlar 2021-2022”.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Vezi reacția lui George Buhnici după declarațiile controversate

Povestea Lizetei Ionescu din comuna Izvoarele, adevăratul „ambasador“ al tradiţiilor