Cel mai mare canal de irigații din Prahova, blocat abuziv?!

Cel mai mare canal de irigații din Prahova, blocat abuziv de un fermier protejat de autorități? Pierderi uriașe.

Cel mai mare canal de irigații din Prahova, blocat abuziv?!

Este situația dramatică prin care trec mulți fermieri prahoveni deși , în mod real, problema nu există. Fermierii ar fi putut iriga din primavara 2022, cand cel mai mare canal din Prahova a fost repus în funcțiune. Pentru a-și proteja culturile, au încheiat contracte pentru irigații cu ANIF. Minunea nu a ținut mult, pentru ca un fermier a decis altceva pentru toată lumea. Este vorba despre unui fermier din Buzău, care a deviat ILEGAL apa din canalul administrat de ANIF Prahova spre terenurile sale, în timp ce culturile celorlalți se usucă văzând cu ochi.

Situația a fost prezentață astăzi de către deputatul George Ionescu, presedinte Forta Dreptei Prahova, în cadrul unei conferințe de presă.

Stăvilarele a fost închise din luna aprilie

Dacă porumbul nu va fi udat în cel mai scurt timp, se va ajunge la pierderi de pana la 70%, asta în condițiile în care fermierii au făcut investiții importantte în sistemul de irigații, numai că, în mod abuziv, nu primesc apa.

Fermierii au făcut comandă de apă în repetate randuri, dar stăvilarele au rămas închise. Deputatul George Ionescu, presedinte Forta Dreptei a mers personal la fața locului pentru a rezolva problema și a sugerat fermierilor să anunțe Poliția.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Bărbații care au furat 5 kilograme de aur au fost arestați!

Scandaluri aprinse în Breaza. Acestea s-au încheiat cu victime