Dosar penal pentru doi polițiști din Câmpina ! Ce faptă au săvârșit?

Cinci perchezitii au avut loc, inclusiv la o unitate de Politie, dupa ce doi politisti au fost reclamati ca ar fi suflat in etilotest in locul unui sofer. Acesta ar fi un elev al Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar din Campina.

Dosar penal pentru doi polițiști din Câmpina ! Ce faptă au săvârșit?

Patru persoane sunt vizate de ancheta derulată în Argeș. In cauză au avut loc cinci percheziți. Oamenii legii au pus în executare un număr de patru mandate de aducere privind doi polițiști, un elev al unei școli de poliție și tatăl acestuia din urmă, toți având inițial calitatea de suspecți.

Potrivit anchetatotilor, in timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție l-au oprit pe elevul școlii de poliție în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât dintr-un autoturism, pe care acesta l-ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice.

Elevul școlii de poliție a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul. A refuzat să meargă la spital în scopul prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cei doi polițiști i-au solicitat acestuia să se deplaseze la sediul Poliției. Ulterior, s-a prezentat și tatăl elevului, care a declarat, verbal și în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deși la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice.

În continuare, cei doi polițiști au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenți de poliție.

Față de cei doi polițiști a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

În România sunt peste 4000 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore

Pompierii se luptă cu flăcările din pădurea de la Bușteni /VIDEO