Avertismentul lui Gheorghe Ialomițianu, fostul ministru de Finanțe, da fiori

Românii sunt distruși din cauza prețurilor explozive, iar veștile ce vin nu par deloc bune. Avertismentul lui Gheorghe Ialomițianu, fostul ministru de Finanțe, da fiori. Iată la ce riscuri poate fi supusă ţara noastră.

Avertismentul lui Gheorghe Ialomițianu, fostul ministru de Finanțe, da fiori

“E vorba de grija față de aprovizionare cu alimente, teama că prețurile vor crește în primul rând la alimente, dar și la energie și gaze. Și lucrurile nu stau bine, pentru că noi avem de-a face o inflație prin costuri. Importăm foarte mult.

Chiar și ultimele date furnizate de INS ne spun că în continuare mergem pe o creștere economică bazată pe consum stimulat din importuri și noi, de fapt, importăm inflația. Acea creștere a prețurilor nu rămâne în România decât într-o proporție foarte mică.

Nu vedem măsuri concrete pentru a se schimba acest model de politică economică. Avem oportunități să nu mai exportăm materie primă și să importăm produse și prețurile vor crește în continuare.Mai mult decât atât, mesajul de la Fondul Monetar care propune ca prețurile să fie lăsate să crească, mă refer la prețurile la energie și gaze, statele să nu mai acorde acele compensații.

România este în procedură de deficit excesiv și s-ar putea Comisia Europeană să reducă, să ne spună că trebuie să reducem aceste compensații și s-ar putea prețurile la energie și gaze să nu le mai putem compensa din cauza acestei situații.

Și sigur că cei mai mulți vor avea probleme. Cei cu venituri mici vor fi afectați foarte mult de creșterea impozitelor pe proprietate care se vor dubla sau chiar tripla. Mă refer în primul rând la cei cu venituri mici, pentru că la noi sunt foarte mulți proprietari și modificările de la codul fiscal, în principal, i-a lovit pe cei cu venituri mici, nu pe firmele mari, companiile mari.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Meteorologii de la ANM au emis COD GALBEN de căldură în Prahova

Dosar penal pentru doi polițiști din Câmpina ! Ce faptă au săvârșit?