98 de incendii pe 326 de hectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

98 de incendii de vegetație pe 326 de hectare s-au produs în ultimele 24 de ore, iar 1.792 de persoane au fost asistate în centrele de prim ajutor, 6 fiind transportate la spital, anunță, marți, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

98 de incendii pe 326 de hectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Totodată, Inspectoratele pentru Situații de Urgență au desfășurat 7 misiuni de transport privind distribuția de apă către zonele afectate, respectiv, 7 misiuni de transport apă menajeră, iar autoritățile publice locale au efectuat 87 de misiuni dintre care, 20 transporturi apă potabilă, 34 transporturi de apă menajeră, 33 transporturi de apă pentru animale.

Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, respectiv a consecințelor negative asupra mediului înconjurător, în ultimele 24 de ore au fost realizate 1.126 acțiuni de informare preventivă desfășurate în teren, în care au fost diseminate 2.670 materiale informative.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor de pe terenurile agricole și a vegetației uscate de pe pajiștile permanente, la nivel național, în mediul rural s-au desfășurat 361 misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate în vederea conștientizării riscului generat de temperaturile extreme. Dintre acestea, 203 misiuni au fost desfășurate de către personalul ISU, 32 cu ajutorul autorităților locale, 126 de către SVSU.

 

Vezi toate infromațiile AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Great times și muzică live sus pe terasa Ploiești Shopping City

Salariile acestor români ar putea creşte cu 40% !