Avertizările meteorologilor cu privire la vreme în zilele următoare

Furtuni şi vijelii în România, urmate de caniculă, în următoarele zile. Meteorologii au emis, miercuri, mai multe avertizări de instabilitate atmosferică, vijelii, dar şi de caniculă.

Avertizările meteorologilor cu privire la vreme în zilele următoare

Ele sunt valabile toată ziua de astăzi pentru jumătatea de sud a Moldovei, nordul şi estul Munteniei şi nordul Dobrogei, acolo unde sunt prognozate ploi torenţiale şi vijelii.

Restul zonelor sunt sub incidenţa Codului portocaliu şi pe parcursul zilei de mâine, unde sunt prognozate ploi torenţiale.

De asemenea, este în vigoare şi un Cod galben de instabilitate atmosferică.

Totodată, ANM a prelungit un Cod de caniculă, valabil joi şi vineri, pentru sud, vest şi partea din centrul ţării, unde vor fi 38 de grade si va fi disconfort termic.

Un alt Cod portocaliu de caniculă este în vigoare astăzi şi pentru jumătatea de sud a ţării, unde sunt prognozate 40 de grade la umbră.

Cod galben de caniculă

"Interval de valabilitate: 27 iulie

 Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului și hărții

Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie) valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice și local în cele vestice, centrale și estice. 

Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade", potrivit ANM.

Mai multe informații AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Preţul gazelor creşte în întreaga lume, nu doar în România !

Covid ia amploare în România, peste 12.000 de infectări în ultimele 24 de ore