Românii aleg litoralul bulgăresc în principal pentru prețurile mai scăzute

Se așteaptă reduceri interesante pentru a doua jumătate a lunii august. După 5 septembrie turiștii pot găsi vacanțe cu până la jumătate din prețul unei vacanțe în plin sezon.

Românii aleg litoralul bulgăresc în principal  pentru prețurile mai scăzute

Autoritățile din Bulgaria au anunțat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, că nu intenționează să introducă absolut nicio restricție în acest sezon estival. Este normal ca turiștii să se intereseze în privința acestui aspect, iar rezervările decurg, la ora actuală, în mod normal.

”Sezonul estival a început pentru Bulgaria promițător, cu un trend pozitiv pe partea de rezervări. Însă, momentan, există o încetinire a rezervărilor, probabil din cauza aspectelor economice și a incertitudinilor.

Este posibil ca această scădere să se recupereze în august, care, de obicei, este o lună de vârf. Există premise ca 2022 să fie similar anului 2021 doar dacă august se va păstra puternic. Altfel, probabil că numărul turiștilor va scădea”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.


Ca în fiecare an, predomină familiile cu copii care preferă hotelurile bune, care au investit în calitate. De exemplu, lanțul HVD a lansat chiar la începutul pandemiei, în 2020, celebrul hotel Reina del Mar, care oferă de atunci servicii de calitate ridicată în mod constant și este, ca atare, extrem de căutat de către turiști.


Consultanții Travel Planner recomandă turiștilor care doresc vacanțe de calitate la jumătate de preț sau chiar și mai ieftine, luna septembrie, mai ales că vremea va fi foarte bună, conform prognozelor, aceasta putând fi numită a patra lună a verii.

Din păcate, în special pentru familiile cu copii, un impediment este acela că școala începe pe 5 septembrie.


Cea mai mare cerere și cele mai mari prețuri pentru litoralul bulgăresc sunt la finalul lunii iulie - începutul lunii august. După 5-6 august există mai multă disponibilitate și oferte mai bune. Travel Planner recomandă familiilor cu copii dar și turiștilor afectați de inflație și de creșterea generală a prețurilor, perioada 25 august - 4 septembrie pentru petrecerea concediilor.

După 5 septembrie turiștii pot găsi vacanțe cu până la jumătate din prețul unei vacanțe în plin sezon.