Klaus Iohannis reacționează la declarațiile controversate ale lui Viktor Orban

Președintele Klaus Iohannis susține că declarațiile rasiste făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tușnad, sunt inadmisibile și constituie o mare problemă pentru România. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că se delimitează clar și fără echivoc de acele declarații.

Klaus Iohannis reacționează la declarațiile controversate ale lui Viktor Orban

”Este inadminsibil ca un înalt oficial european să vină cu teoria raselor, o teorie care a dus la al Doilea Război Mondial. E o teorie de cea mai tristă amintire. Nu poate fi acceptată! Este regretabil că un înalt oficial european vine cu un discurs cu o tentă anti-europeană. E greșit indiferent unde s-ar afla această scenă. Faptul că a fost în Transilvania este o problemă pentru noi. Reacțiile spațiului public au artătat că sunt o problemă pentru noi.

Într-adevăr, în Viena a încercat să retragă afirmațiile sau să reinterpreteze, ceea ce e jun semn că așa ceva nu merge. Nu este rolul și rostul meu să dau lecții de politică și oratorie, dar nu pot să nu mă disociez clar, public, de ideile care au fost vehiculate acolo.”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Omenirea a consumat până pe 28 iulie toate resursele pe care planeta le poate produce într-un an fără să se epuizeze

Lovitură dură pentru toți șoferii români. Cresc amenzile !