O școală din Botoșani trebuie să-i acorde unui elev daune de 45.000 de lei

În 18 noiembrie 2016 poarta metalică de la intrarea în curtea unității de învățământ a căzut peste un elev, iar acesta din urmă a ajuns în stare gravă la spital.

O școală din Botoșani trebuie să-i acorde unui elev daune de 45.000 de lei

Părinții băiatului au dat școala în judecată, iar instituția a fost obligată să plătească daune morale de 45.000 de lei. Procesul a trecut deja de Judecătorie și Tribunal, dar mai există o cale de atac, la Curtea de Apel.

Cornelia Vatavu, directoarea de atunci a școlii, a regretat incidentul și a spus că poarta s-a prăbușit după ce doi dintre copii au tras de ea, iar opritorul metalic care o ținea nu a funcționat. „Unul dintre copii încerca să închidă poarta, iar celălalt să o deschidă, iar opritorul, care trebuia să o țină pe șină, nu a funcționat” a explicat atunci Cornelia Vatavu.

Ancheta penală a scos însă la iveală că poarta cu pricina a fost montată de o firmă privată, iar imediat după eveniment a fost sudat un opritor metalic care să împiedice poarta să ruleze pe țeava metalică până la capăt și să se răstoarne.

În 2019, tatăl băiatului rănit a deschis acțiune în civil la Judecătoria Botoșani, solicitând instanței să se dispună obligarea școlii, dar și a profesorilor de serviciu care erau atunci în școală, la plata sumei de 20.000 lei reprezentând daune morale şi materiale.

După ce a fost prins sub poartă, băiatul de 9 ani a avut nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale și a fost internat în spital 16 zile, iar ulterior a efectuat 10 zile de fizioterapie într-un centru specializat. După primele termene de judecată, pretențiile părinților au crescut la 100.000 de lei.

Instanța a dat câștig de cauză părinților copilului, iar în stabilirea daunelor s-a orientat după modul de calcul a daunelor în accidentele rutiere, magistrații apreciind că o despăgubire de 530 lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale este aptă să acopere suferința pricinuită prin vătămarea fizică produsă.

Mai multe informații AICI.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

INȘELĂTORII LA UN HOTEL DE 4 STELE DIN BULGARIA

Klaus Iohannis reacționează la declarațiile controversate ale lui Viktor Orban