Polițiști prahoveni, certați de judecători pentru toleranță

Un complet de judecată de la Judecătoria Câmpina i-a criticat în motivarea condamnării unui recidivist pentru ultraj că polițiștii care l-au preluat de acasă i-au permis acestuia să aibă un comportament amenințător, transmite Ziarul Incomod.

Polițiști prahoveni, certați de judecători pentru toleranță

Judecătorii au arătat că un poliţist care are în fişa postului asigurarea ordinii şi liniştii publice are şi alte mijloace legale să-şi ducă la îndeplinire misiunea, fiind autorizat de lege să deţină armament letal şi alte mijloace de intervenţie asupra persoanelor, în condiţiile legii, inclusiv pregătirea fizică a poliţistului şi ”alte elemente şi caracteristici inerente funcţiei de agent al statului învestit cu autoritate”.

”(…) după aceste momente, nu se mai justifică lipsă de fermitate în intervenţia şi executarea mandatului, rezultată din filmare examinată de instanţa cu ocazia deliberării. Fără a analiza modul de executare a actului de procedură, instanţa consideră că s-a generat şi întreţinut o stare de interacţiune între persoanele vătămate şi inculpat, în care cel din urmă a înţeles să se manifeste în modalităţile descrise în precedent. Interacţiunea a fost tolerată şi menţinută de organele de poliţie care nu au intervenit ferm, ci au lăsat inculpatul să se desfăşoare liber şi neîngrădit, dialogul/schimbul de replici între persoane animând interacţiunea părţilor”, au motivat judecătorii Câmpineni.

Ei l-au condamnat în primă instanță pe Radu Costin, un recidivist din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure, la un an şi cinci luni de închisoare în regim de privare de libertate pentru ultraj. Sentinţa dată de Judecătoria Câmpina nu este definitivă.

Bărbatul recidivist a fost implicat în toamna anului 2020 într-un scandal în momentul în care un echipaj de poliţie a venit la domiciliul său să-l ia la audieri, într-un dosar în care avea calitatea de suspect. Deranjat de prezenţa organelor de poliţie, individul a devenit agresiv şi a început să-i înjure pe cei doi poliţişti care s-au dovedit total depăşiţi de situaţie, permiţând omului să-i ameninţe şi să-i umilească public.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

O școală din Botoșani trebuie să-i acorde unui elev daune de 45.000 de lei

INȘELĂTORII LA UN HOTEL DE 4 STELE DIN BULGARIA