Chinezii revărsă mesaje pe cea mai mare rețea de socializare

Weibo, cea mai mare rețea de socializare din China, a văzut marți o revărsare de mesaje anti americane înainte de potențiala vizită a președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în Taiwan, relatează Business Insider.

Chinezii  revărsă mesaje pe cea mai mare rețea de socializare

Marți dimineață, utilizatorii au făcut ca un subiect de actualitate referitor la Pelosi să urce vertiginos în topul căutărilor pe platformă.

Hashtag-ul subiectului, intitulat "Blinken spune că Pelosi ar putea vizita Taiwanul", a ajuns în fruntea topului căutărilor fierbinți de pe Weibo în jurul orei locale 10 a.m., adunând peste 600 de milioane de vizualizări în șase ore.

Sub acest hashtag și altele legate de Pelosi s-au găsit zeci de mii de comentarii care o atacau pe deputata sau făceau aluzie la posibilitatea unui război devastator între SUA și China.

"America și Occidentul au jefuit, au prădat și au colonizat, iar în cultura lor nu există conceptul de bunăvoință, dreptate, corectitudine, înțelepciune și credință", scria un comentariu viral pe Weibo pe acest subiect, care a primit peste 17.000 de aprecieri.

Alte comentarii făceau aluzie la începerea unui război fierbinte din cauza Taiwanului, un utilizator Weibo speculând chiar cu privire la ocuparea Washingtonului DC de către China, în urma unui război între America și China.

"Aceasta este în mod evident o provocare din partea SUA", scria un alt comentariu care a fost apreciat de aproape 5.000 de ori.

Comentatorul a continuat afirmând că "teatrul estic este pregătit de luptă", adăugând că avioanele de luptă chinezești ar "zbura direct în Taiwan" dacă vizita va avea loc.

"Haideți să fim martori împreună la istoria reunificării patriei!", scria în postare.

Unele sub-hashtag-uri privind vizita lui Pelosi au părut să facă referire și la modul în care chinezii ar putea invada Taiwanul din provincia Fujian, care se află peste strâmtoarea Taiwan de insulă.

 

Toate infrmațiile le găsiți AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

SONDAJ - PSD defilează, PNL stagnează. AUR a depășit USR

Cîmpeanu preia aproape copy-paste o declarație a lui Pricopie, dar cu sens invers